De vanligaste frågorna om säkerhetsdörrar och dörrbyte i Stockholm

{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”Hur fungerar en säkerhetsdörr?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”En säkerhetsdörr är tjockare och kraftigare än en vanlig ytterdörr, och monterad i en tjockare och kraftigare karm. Både karmen och dörrens kärna är av stål. Dessutom är säkerhetsdörren utrustad med kraftigare lås, med golvar som låser på flera ställen i karmen.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”Hur säker är en säkerhetsdörr?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”En säkerhetsdörr är alltid säkrare än en vanlig ytterdörr, eftersom säkerhetsdörren ska kunna stå emot en inbrottstjuv utrustad med verktyg. Våra säkraste dörrar, i klass 5, ska kunna stå emot erfarna tjuvar utrustade med elverktyg.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”Vad väger en säkerhetsdörr?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”En dörr i säkerhetsklass 3 väger från 90 kilo och uppåt. Om dörren ska anpassas för att passa in i ett äldre bostadshus påverkar detta vikten något. “}},{“@type”:”Question”,”name”:”Hur lång tid tar det att montera en säkerhetsdörr?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”En säkerhetsdörr i standardutförande tar ungefär två timmar att installera. Om dörren sedan ska anpassas till fastighetens utseende kan detta arbete ta längre tid.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”Vad kostar en säkerhetsdörr?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Våra säkerhetsdörrar kostar från ungefär 15500 kronor och uppåt, inklusive moms och installation. “}}]}

Hur fungerar en säkerhetsdörr?

En säkerhetsdörr är tjockare och kraftigare än en vanlig ytterdörr, och monterad i en tjockare och kraftigare karm. Både karmen och dörrens kärna är av stål. Dessutom är säkerhetsdörren utrustad med kraftigare lås, med golvar som låser på flera ställen i karmen.

Hur säker är en säkerhetsdörr?

En säkerhetsdörr är alltid säkrare än en vanlig ytterdörr, eftersom säkerhetsdörren ska kunna stå emot en inbrottstjuv utrustad med verktyg. Våra säkraste dörrar, i klass 5, ska kunna stå emot erfarna tjuvar utrustade med elverktyg.

Vad väger en säkerhetsdörr?

En dörr i säkerhetsklass 3 väger från 90 kilo och uppåt. Om dörren ska anpassas för att passa in i ett äldre bostadshus påverkar detta vikten något. 

Hur lång tid tar det att montera en säkerhetsdörr?

En säkerhetsdörr i standardutförande tar ungefär två timmar att installera. Om dörren sedan ska anpassas till fastighetens utseende kan detta arbete ta längre tid.

Vad kostar en säkerhetsdörr?

Våra säkerhetsdörrar kostar från ungefär 15500 kronor och uppåt, inklusive moms och installation.