Installation av säkerhetsdörr i Järfälla

Även på mindre orter som Enköping är det vanligt att inbrott sker i lägenheter. Därför blir det allt vanligare med säkerhetsdörrar. Ytterligare en fördel är att en säkerhetsdörr skyddar bättre mot brand, och stänger ute buller och dålig luft mer effektivt än en vanlig dörr.

Kontakta oss

 • Dra filer hit eller
  Max. file size: 2 MB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Vi erbjuder dörrar i säkerhetsklass 3 till 5
  Våra dörrar står emot såväl kofot som kraftigare verktyg
  Våra säkerhetsdörrar står även emot rök och brandgaser
  Väljer du en säkerhetsdörr från oss får du även säkra lås

  Även om säkerhetsdörrar än så länge är vanligast i lägenheter blir det också allt vanligare att de installeras i villor och radhus. Ett skäl till detta, förutom att de kan ha en avskräckande effekt på tjuvar, är att det idag är möjligt att få en säkerhetsdörr som matchar husets arkitektur och historia. Om du bor i en villa, ett parhus eller ett radhus i Enköping kan du därför få en dörr med samma karaktär som ditt hus. Vi har skickliga snickare i vårt team, som kan skapa en träpanel till din nya säkerhetsdörr som så långt det är möjligt är en kopia av din gamla dörr, eller av en annan design som passar huset bättre. Om den tidstypiska dörren tidigare har bytts ut kan du med andra ord slå två flugor i en smäll, genom att välja en ny säkerhetsdörr i tidstypisk design. 

  Att montera en säkerhetsdörr är ett komplext arbete, och det är viktigt att alla moment blir korrekt utförda för att installationen ska motsvara dörrens säkerhetsklass. Det är därför inte ett arbete man som hemmafixare ska ge sig på. Vid köp av någon av våra säkerhetsdörrar i Enköping ingår alltid installation i priset.

  Fördelar med säkerhetsdörr i Enköping

  En dörr av äldre modell, utan säkerhetsklassning, är enkel att bryta sig igenom. När hösten kommer och det blir mörkare ökar inbrotten i Enköping, och en säkerhetsdörr är ett av de bästa sätten att undvika att bli utsatt. En säkerhetsdörr består till stor del av stål, och är monterad i en karm som också är gjord av stål. Dessutom är dörren monterad i karmen på ett sätt som gör den svårare att bryta upp.

  Dessutom har en säkerhetsdörr flera andra fördelar. Förutom att vara inbrottssäker är den även brandsäker, och den stänger effektivt ute buller och lukter. Genom att installera en säkerhetsdörr höjer du också värdet på din bostad. Det du kommer att märka först av allt är dock troligen hur tyst det blir i bostaden när ljuden utifrån dämpas. Den förbättrade isoleringen som säkerhetsdörren och den nya karmen ger gör också att du kan sänka din uppvärmningskostnad.

  Ingen dörr är dock säkrare än sin svagaste beståndsdel, och därför är det viktigt att också byta låset. Våra säkerhetsdörrar levereras med Mottura säkerhetslås och Assa hakregellås.

  Ekonomiskt med säkerhetsdörr

  En säkerhetsdörr kostar mycket pengar, men det är en investering som betalar sig på flera sätt. För det första löper ni mindre risk att bli bestulna på värdefulla ägodelar om ni väljer att installera en säkerhetsdörr. För det andra skyddar dörren mot brandrök och rökgaser, vilket är de vanligaste dödsorsakerna i samband med eldsvådor. 

  Eftersom en säkerhetsdörr isolerar bättre minskar uppvärmningskostnaden för bostaden. En godkänd säkerhetsdörr ger också lägre premie för hemförsäkringen. Slutligen höjer en säkerhetsdörr marknadsvärdet på bostaden.